Vóór de uitvaart

Wat te doen bij overlijden?

Wij zijn dag en nacht bereikbaar op: 077-3661314
No items found.

Wanneer u ons belt, bespreken we aan de telefoon al direct een aantal zaken zoals wensen rondom de verzorging en opbaring van de overledene.

Wij plannen dan ook een tijdstip waarop een van onze uitvaartleiders bij u op bezoek komt om alle verdere details en wensen omtrent de uitvaart met u door te spreken. De persoonlijke wensen zijn daarbij voor ons altijd het uitgangspunt. Wij luisteren, we denken met u mee, reiken mogelijkheden aan en nemen u veel uitvoerend werk uit handen.

NB: bij thuis overlijden zal eerst de huisarts geïnformeerd moeten worden om het overlijden vast te stellen.

Voor het melden van een overlijden kunt u ons dag en nacht bereiken op: 077 - 366 13 14

Wensenboekje BNU
Bedankt voor uw aanvraag. We nemen snel contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Klik om bestand te openen
No items found.

Vraag en antwoord

Thema
Vóór de uitvaart
Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kan zodanig worden ingericht dat het past binnen de financiële mogelijkheden van de overledene of nabestaanden.

U kunt met elke uitvaartverzekering bij ons terecht, maar elke verzekering heeft zo zijn specifieke kenmerken waar we graag met u naar kijken bij het regelen van de uitvaart van uw dierbare. Zo komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Als u er voor openstaat, is onderzoeken welke uitvaartverzekering goed bij uw uitvaartwensen past een goede stap om te zorgen dat uw nabestaanden een passende uitvaart kunnen realiseren.

Indien u daarbij graag wat ondersteuning wenst, staan we voor u klaar.

U kunt met onze verzekeringschecker op de homepage alvast kijken of uw uitvaartverzekering geschikt is.

Wat is er zoal mogelijk bij een uitvaart?

Er is vaak méér mogelijk dan gedacht.

Het is ons vak om een uitvaart zo passend mogelijk te regelen en te begeleiden. Passend bij de mogelijke wensen van de overledene, passend bij de wensen van de nabestaanden en (geen onbelangrijk detail) passend bij de financiële mogelijkheden van de nabestaanden. Er is vaak meer mogelijk dan gedacht.

Aarzel dus niet als u niet zeker weet of uw eigen wensen of die van uw dierbare gerealiseerd kunnen worden. We denken met u mee en helpen waar dat kan.

Waar kan mijn dierbare verzorgd worden?

Bij verzorging van de overledene komen verschillende aspecten aan bod die door een professional dienen te worden uitgevoerd.

Toch leidt dit er niet toe dat een overledene alleen verzorgd kan worden op locatie van de uitvaartverzorger. Indien gewenst kunnen wij dit namelijk ook in de eigen omgeving doen.

Als u uw dierbare graag mee wilt verzorgen onder begeleiding van onze verzorgenden, wordt u uiteraard hartelijk welkom geheten en geholpen.

Kan ik met elke verzekering terecht bij Bob Noten Uitvaartbegeleiding?

Ja, dat kan.

Meer informatie over specifieke verzekeringen kunt u vinden in onze verzekeringschecker hierboven.

Er bestaan twee soorten verzekeringen: een dienstenpakket of een kapitaalpolis. Bij een dienstenpakket bent u verzekerd voor een vast pakket aan diensten. Bij een kapitaalpolis krijgt u het geldbedrag uitgekeerd dat op de polis vermeld is. Dat is dan vrij te besteden en niet gebonden aan een specifieke uitvaartondernemer.

Veel mensen denken dat er extra kosten komen als de uitvaart door een andere onderneming geregeld gaat worden. Dat is niet het geval. Sterker nog: een dienstenpakket (of soortgelijke uitvaartpolis) is vaak zodanig samengesteld dat bij andere keuzes de uiteindelijke kosten hoger zijn dan het uit te keren bedrag waardoor u achteraf een aanvullende factuur ontvangt voor deze extra kosten.

Wat moet ik allemaal regelen bij een overlijden?

Is er iemand in uw omgeving overleden? Dan moet er veel geregeld worden in aanloop naar de uitvaart. Zo zal er eerst een arts het overlijden moeten vaststellen en kan er daarna pas aangifte van overlijden gedaan worden alvorens de uitvaart georganiseerd kan worden. Gelukkig zal de uitvaartleider u hierbij ondersteunen en u veel zaken uit handen nemen. Maar ook daarna zullen er nog zaken afgehandeld moeten worden. U ontvangt van ons ook een handig boekje waarin u alle informatie nog eens rustig en overzichtelijk kunt nakijken. Via onderstaande links kunt u hier alvast meer informatie over vinden.

Bekijk hier wat u moet regelen met de overheid en bij welke instanties u moet zijn. Ook ziet u wat automatisch in gang wordt gezet. En waar u wellicht recht op heeft.

Op deze pagina treft u een meer algemene checklist omtrent overlijden.

Ook de notaris heeft een handige checklist met vooral financiële zaken die geregeld moeten worden.

En uiteraard kunt u ook altijd bij ons terecht voor antwoorden of loop eens vrijblijvend binnen bij Saldersbron als u met vragen zit omtrent overlijden en de afwikkeling daarvan.

Tip: in ons "Mijn persoonlijke wensen" boekje kunt u uw wensen omtrent uw afscheid opschrijven. Zeer handig voor uw nabestaanden ten tijde van het regelen van uw uitvaart. Vraag dit boekje gratis aan via: office@bobnoten.nl of haal het op in Saldersbron.

Wat te doen bij overlijden?

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met een uitvaartbegeleider.*

Wanneer u ons belt, bespreken we aan de telefoon al direct een aantal zaken zoals wensen rondom de verzorging van de overledene en de gewenste opbaring.

In overleg plannen wij dan ook het tijdstip waarop een van onze uitvaartleiders bij u op bezoek komt om alle verdere details en wensen omtrent de uitvaart met u door te spreken. De persoonlijke wensen zijn daarbij voor ons altijd het uitgangspunt. Wij luisteren, we denken met u mee, reiken mogelijkheden aan en nemen u veel uitvoerend werk uit handen.

*Bij thuis overlijden zal eerst een arts geïnformeerd moeten worden om het overlijden vast te stellen.

Bob Noten

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij staan met ons team voor u klaar.
Contact opnemen
Meld 24/7 overlijden
077 366 13 14
Menu