Na de uitvaart

Asbestemming

Diverse mogelijkheden
No items found.

Na de crematie wordt de as bewaard in een speciale urn/asbus waarop de persoonlijke gegevens van de overledene staan.

De wettelijke bewaartijd voor een asbus in het crematorium bedraagt 30 dagen. Na deze periode kan de as pas een definitieve bestemming krijgen. De as zullen wij ophalen en op een door u gewenst tijdstip thuis bezorgen.

Indien u graag inspiratie op wilt doen over de asbestemming, denken we graag met u mee. Wilt u de as verstrooien? Wij kunnen een asverstrooier ter beschikking stellen. Ook voor urnen in alle soorten, maten en vormen kunnen wij u adviseren. Enkele voorbeelden kunt u ook bekijken in onze inspiratieruimte in Saldersbron.

Wensenboekje BNU
Bedankt voor uw aanvraag. We nemen snel contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Klik om bestand te openen
No items found.

Vraag en antwoord

Thema
Na de uitvaart
Wat gebeurt er na de crematie?

Na afloop van de crematie wordt de as van de overledene bewaard in de daarvoor bestemde asbus.

Deze asbus wordt bewaard in het crematorium totdat dierbaren de as op komen halen voor de asbestemming. In Nederland staat het eenieder vrij om de as uit te strooien op een locatie die voor hen en de overledene passend is.

Het is wel verplicht om voorafgaand aan het uitstrooien toestemming te vragen aan de eigenaar van de locatie van de asbestemming. We staan u graag bij als u hier hulp bij wilt ontvangen.

Wat houdt een crematie precies in?

Tijdens de crematie wordt het lichaam van de overledene met behulp van hitte omgezet in as.

Voordat de kist wordt geplaatst in de oven wordt een persoonlijk vuurvast steentje op de kist geplaatst zodat altijd duidelijk is om welke overledene het gaat.

Het crematieproces duurt ongeveer een uur, waarna de as uit de oven wordt gehaald en wordt bewaard in de daarvoor bestemde asbus.

Bob Noten

Wij voorzien u graag van meer informatie. Neem gerust contact met ons op.
Contact opnemen
Meld 24/7 overlijden
077 366 13 14
Menu