Vóór de uitvaart

Inspiratiepagina

Nuttige & creatieve ideeën voor een passende uitvaart
No items found.

Wanneer ons de vraag gesteld wordt wat er zoal mogelijk is bij een uitvaart zeggen wij: “Alles!"

Nu zal dit in de praktijk niet altijd zo zijn, maar we proberen wel altijd zo creatief mogelijk te zijn in wat we u kunnen bieden. Om u één en ander mee te geven, hebben we deze pagina in het leven geroepen, want er kan vaak meer dan u denkt, zoals:

Wij denken graag met u mee!

In Saldersbron hebben wij de Joke Stappers Inspiratieruimte ingericht waar u vrijblijvend ideeën op kunt doen omtrent overlijden. Zoals kistdeksel voorzien van gravures, mini-urnen, glaskunst, boeken omtrent afscheid, etc. Loop gerust eens binnen.

Wensenboekje BNU
Bedankt voor uw aanvraag. We nemen snel contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Bekijk hier de infofilm over Saldersbron; waar ontmoeten centraal staat.
Klik om bestand te openen
No items found.

Vraag en antwoord

Thema
Vóór de uitvaart
Waar kan mijn dierbare verzorgd worden?

Bij verzorging van de overledene komen verschillende aspecten aan bod die door een professional dienen te worden uitgevoerd.

Toch leidt dit er niet toe dat een overledene alleen verzorgd kan worden op locatie van de uitvaartverzorger. Indien gewenst kunnen wij dit namelijk ook in de eigen omgeving doen.

Als u uw dierbare graag mee wilt verzorgen onder begeleiding van onze verzorgenden, wordt u uiteraard hartelijk welkom geheten en geholpen.

Wat te doen bij overlijden?

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met een uitvaartbegeleider.*

Wanneer u ons belt, bespreken we aan de telefoon al direct een aantal zaken zoals wensen rondom de verzorging van de overledene en de gewenste opbaring.

In overleg plannen wij dan ook het tijdstip waarop een van onze uitvaartleiders bij u op bezoek komt om alle verdere details en wensen omtrent de uitvaart met u door te spreken. De persoonlijke wensen zijn daarbij voor ons altijd het uitgangspunt. Wij luisteren, we denken met u mee, reiken mogelijkheden aan en nemen u veel uitvoerend werk uit handen.

*Bij thuis overlijden zal eerst een arts geïnformeerd moeten worden om het overlijden vast te stellen.

Kan mijn dierbare thuis opgebaard worden?

Ja, dat kan.

Nadat de overledene verzorgd is, kan de opbaring natuurlijk altijd plaats vinden in de eigen vertrouwde woonomgeving of in één van onze kamers in Grubbenvorst, Velden of Horst.

Deze kamers zijn voor nabestaanden 24 uur per dag, 7 dagen per week te bezoeken.

Ik wil iets anders dan de ‘traditionele’ koffie en cake na de uitvaart van mijn dierbare, kan dat?

Dat kan zeker.

Om een voorbeeld te geven: wij hebben eens een ‘koffietafeluitvaart’ mogen verzorgen. De naam verklapt het misschien al, maar bij een dergelijke uitvaart vindt de koffietafel plaats tijdens de uitvaart.

Nabestaanden kunnen in het bijzijn van hun dierbare herinneringen ophalen aan tafel met passende drankjes en hapjes. Mensen die willen, kunnen ook iets vertellen bij de microfoon.

Ervaring leert dat deze manier van afscheid nemen zorgt voor een ontspannen sfeer en een organisch vormende structuur van de uitvaart. Als u meer informatie hierover wilt, helpen we u graag.

Bob Noten

Wij voorzien u graag van meer informatie. Neem gerust contact met ons op.
Contact opnemen
Meld 24/7 overlijden
077 366 13 14
Menu