Dag van de uitvaart

De uitvaart

Passend en mooi
No items found.

De uitvaartdienst kan geheel naar eigen wens en vorm geregeld worden.

Wij werken samen met diverse sprekers die tijdens de dienst zorgen voor passende woorden die samen met de nabestaanden worden opgesteld. Ook bij de keuze voor bijvoorbeeld live muziek denken we graag met u mee.

De dag van de uitvaart wordt vaak in een roes beleefd. Regelmatig komt het voor dat nabestaanden op een later tijdstip graag een herinnering in beeld zouden willen hebben. Wij werken met professionele partijen die kunnen zorgen voor een mooi afscheidsdocument in beeld en geluid. Een livestream voor familieleden of gasten die fysiek niet bij de dienst aanwezig kunnen zijn, is ook mogelijk.

Wensenboekje BNU
Bedankt voor uw aanvraag. We nemen snel contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Klik om bestand te openen
No items found.

Vraag en antwoord

Thema
Dag van de uitvaart
Wat doet een "funeraal spreker" precies?

Een funeraal spreker is eigenlijk de ceremoniemeester tijdens de uitvaart.

Hij/zij komt vooraf bij de familie op bezoek om een beeld te schetsen van de overledene en maakt daar vervolgens een levensverhaal van. Hij/zij zal verder zorgen voor een goed verloop van de dienst en alle sprekers, muziek en foto's in de goede volgorde plaatsen.

Wij werken samen met diverse funeraal sprekers en kunnen op basis van uw wensen de juiste man of vrouw hiervoor adviseren.

Hoe richt ik de condoleance in bij de uitvaart?

Tegenwoordig is het mogelijk om op meerdere manieren een condoleance te verzorgen.

Dit kan bijvoorbeeld in een boekje, maar ook online – of een combinatie van beiden.

Graag kijken we ook met u naar andere wijzen om een condoleance in te richten. Indien u hier met ons over wilt sparren, maken we graag tijd voor u vrij.

Ik wil iets anders dan de ‘traditionele’ koffie en cake na de uitvaart van mijn dierbare, kan dat?

Dat kan zeker.

Om een voorbeeld te geven: wij hebben eens een ‘koffietafeluitvaart’ mogen verzorgen. De naam verklapt het misschien al, maar bij een dergelijke uitvaart vindt de koffietafel plaats tijdens de uitvaart.

Nabestaanden kunnen in het bijzijn van hun dierbare herinneringen ophalen aan tafel met passende drankjes en hapjes. Mensen die willen, kunnen ook iets vertellen bij de microfoon.

Ervaring leert dat deze manier van afscheid nemen zorgt voor een ontspannen sfeer en een organisch vormende structuur van de uitvaart. Als u meer informatie hierover wilt, helpen we u graag.

Kan ik ook zelf de catering doen voor de uitvaart van mijn dierbare?

We maken het graag mogelijk als dat past bij uw wensen of de wensen van de overledene.

Denk aan wanneer uw dierbare bijvoorbeeld vroeger met passie in zijn eigen horecagelegenheid heeft gewerkt, of liefhebber was van dat ene gerecht dat altijd door een familielid of vriend(in) werd klaargemaakt.

We denken graag met u mee als u hulp wilt bij het uitzoeken van passende catering.

Mag ik de rouwauto zelf rijden?

Jazeker, mag dat.

U kunt onze rouwauto zelf besturen waarbij wij u terzijde zullen staan met raad en daad. Uiteraard kunt u onderweg ook zorgen voor passende muziek in de auto.

Wat is er zoal mogelijk bij een uitvaart?

Er is vaak méér mogelijk dan gedacht.

Het is ons vak om een uitvaart zo passend mogelijk te regelen en te begeleiden. Passend bij de mogelijke wensen van de overledene, passend bij de wensen van de nabestaanden en (geen onbelangrijk detail) passend bij de financiële mogelijkheden van de nabestaanden. Er is vaak meer mogelijk dan gedacht.

Aarzel dus niet als u niet zeker weet of uw eigen wensen of die van uw dierbare gerealiseerd kunnen worden. We denken met u mee en helpen waar dat kan.

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kan zodanig worden ingericht dat het past binnen de financiële mogelijkheden van de overledene of nabestaanden.

U kunt met elke uitvaartverzekering bij ons terecht, maar elke verzekering heeft zo zijn specifieke kenmerken waar we graag met u naar kijken bij het regelen van de uitvaart van uw dierbare. Zo komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Als u er voor openstaat, is onderzoeken welke uitvaartverzekering goed bij uw uitvaartwensen past een goede stap om te zorgen dat uw nabestaanden een passende uitvaart kunnen realiseren.

Indien u daarbij graag wat ondersteuning wenst, staan we voor u klaar.

U kunt met onze verzekeringschecker op de homepage alvast kijken of uw uitvaartverzekering geschikt is.

Wat gebeurt er nadat mijn dierbare begraven is?

Met betrekking tot de begraafplaats zal een en ander nog niet direct zijn zoals u misschien hoopt.

Het graf van de overledene zal namelijk in eerste instantie nog niet voorzien zijn van een eventuele door u gekozen grafsteen. Het plaatsen van de steen gebeurt pas later. Het kan ook zo zijn dat de grafsteen op moment van de begrafenis ook nog niet is gekozen. Dit is geen probleem.

Indien u hier vragen over heeft, helpen we u graag.

Wat gebeurt er na de crematie?

Na afloop van de crematie wordt de as van de overledene bewaard in de daarvoor bestemde asbus.

Deze asbus wordt bewaard in het crematorium totdat dierbaren de as op komen halen voor de asbestemming. In Nederland staat het eenieder vrij om de as uit te strooien op een locatie die voor hen en de overledene passend is.

Het is wel verplicht om voorafgaand aan het uitstrooien toestemming te vragen aan de eigenaar van de locatie van de asbestemming. We staan u graag bij als u hier hulp bij wilt ontvangen.

Bob Noten

Wij voorzien u graag van meer informatie. Neem gerust contact met ons op.
Contact opnemen
Meld 24/7 overlijden
077 366 13 14
Menu