Zolder opruimen

“Kom, we gaan de zolder eens opruimen.”

Thuis werken, thuis studie, thuis zijn, binnenblijven…Hoe krijg je de tijd om? Velen van ons gaan de zolder dan eens grondig opruimen.

Een kleurrijk pallet van mooie herinneringen en oude troep. Weer die klapper in de hand, drie jaar geleden ook al. Nu maar wegdoen dan? Of toch nog niet?

In deze redelijk dichtgespijkerde tijd creëren we ruimte in ons huis, tuin en/of buurt. We creëren ruimte voor de mensen om ons heen; letterlijk en figuurlijk. Letterlijk afstand houden onder elkaar en ondertussen bij opa en oma de boodschapjes afgeven. Zorgen voor een ander. Zo fijn in een wereld die veelal gericht is op de eigen ik.

Ondanks de vele zorgen die we hebben, maken we ons hoofd deels leeg door bijvoorbeeld de zolder op te ruimen.  Wat betreft de akelige ziekte maken we ons hoofd weer voller: je wilt gezond blijven. Zou het helpen om eens na te denken hierover? Heel kort, even met elkaar?

Wat zou je willen als het vervelendste jou overkomt? Wellicht is het van je af te schrijven in een persoonlijk wensenboekje? Zo ruim je je eigen zoldertje ook op en weten je geliefden wat jouw uitvaartwensen zijn. Vervolgens vlug het boekje wegleggen. Dat is voor veel later!

Voor nu: blijf vooral gezond en vriendelijk naar elkaar toe. Want een glimlach en vriendelijkheid kost immers niks, geen geld en geen energie.

Bob

Mocht u interesse hebben in een persoonlijk wensenboekje, mail dan gerust naar: info@bobnoten.nl. Wij sturen het boekje geheel kosteloos op en zullen u daarna niet persoonlijk gaan benaderen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest