Werken met de feestdagen

“Heb je al gegeten?”, vroeg een van de nabestaanden toen ik al een tijdje aan tafel zat om samen de uitvaart te regelen. Het was Kerst en ik had dienst. “Nu zit je hier bij ons terwijl thuis wellicht de kalkoen in de oven staat?”

Het is voor mij (en vele anderen) vanzelfsprekend om tijdens deze dagen te mogen werken. Mensen kunnen er immers meestal niets aan doen wanneer ze sterven. Vreemd genoeg is het wel altijd drukker rondom feestdagen. Niet alleen tijdens de dagen aan het einde van het jaar maar ook bijv. met carnaval of de Paasdagen. Wat daar precies de reden van zou kunnen zijn, is mij in al die jaren nog niet duidelijk geworden.

 

Persoonlijk vind ik het wel wat hebben om met deze dagen te mogen werken.

Praktisch gezien is het rustiger op de weg en mensen zijn minder gehaast en nemen bewuster de tijd voor elkaar. Er is meer begrip. Het is daarentegen wel onhandiger dat mensen moeilijker te bereiken zijn maar uiteindelijk kom je er samen wel uit.

En dáár draait het nu net om, samen werken om ondanks de feestdag toch de uitvaartpuzzel in elkaar te zetten. Mooi toch!

 

Trouwens, we zijn echt niet de enigen die mogen werken met die dagen. We zitten in hetzelfde schuitje als al die harde werkers in de dienstverlening zoals de horeca, zorg, vervoer, politie of brandweer. Dus ook voor ons écht geen eenzame kerst, carnaval, Pinksteren of Pasen!

 

Alvast een rustige jaarwisseling en een fantastisch 2020!

 

Bob

 

Werken met de feestdagen
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest