“Neem mij maar mee…” zei Bliep de kat

Huisdieren na overlijden

“Neem mij maar mee…”

Huisdieren die achterblijven na het overlijden van hun ‘baasje’. Ik heb het jaren geleden ook al eens meegemaakt. Elke keer als ik op huisbezoek ging, bleef één van de katten mij aanstaren. “Neem mij maar mee, dan kom ik bij jou wonen,” leek Bliep de kat mij te vertellen. Een oude kater die achterbleef met de rest van de beestenboel. Hun alleenstaande baasje was plotseling overleden en nu zaten ze daar…twee honden en twee katers. En dan…?

Voor nabestaanden komt er dan een extra belasting bij. Niet iedereen kan of wil zomaar een huisdier overnemen na de dood van hun dierbare. Ondanks dat nabestaanden hun oprechte best doen zijn er geheel begrijpelijk niet altijd mogelijkheden voor “opvang in de regio”. Huisdieren voelen zich prettiger bij bekenden al zal ze dit na verloop van tijd niets uitmaken. Zaak is om een goed adres te vinden voor deze ‘alleenstaande’ dieren. We onderschatten de rouw van een dier nogal. Gelukkig bestaat er de Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren. Zij bemiddelen tussen achtergebleven huisdieren en een mogelijk nieuw baasje. Een zeer goede stichting als je het mij vraagt!

En wat er met bovengenoemde dieren is gebeurt? Tja…de twee honden en één kat vonden zeer snel een nieuw huis en Bliep is bij ons komen wonen! Na een paar weekjes voelde hij zich er helemaal thuis en hoorde hij volledig bij ons gezin. Wij hebben een aantal jaren heel veel plezier gehad van deze ouwe lieve kater, maar inmiddels is hij zijn baasje nagereisd. En zo is de cirkel weer rond.

 

Ik wil er voor de duidelijkheid nog wel even bij vermelden dat ik niet alles van mijn werk in huis neem…😉

Bob

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest