Uit de pers: ‘Voormalig gemeentehuis Grubbenvorst wordt uitvaartcentrum’

In Grubbenvorst wordt momenteel gewerkt aan het omtoveren van het voormalige gemeentehuis tot een nieuw uitvaartcentrum.

“Een mooie plek midden in het centrum, waar ook onze huidige locatie zich bevindt. Mensen vinden het prettig om binnen de kern afscheid te nemen”, aldus uitvaartbegeleider Bob Noten.

Afscheidszaal
De grote afscheidszaal biedt plaats aan 175 mensen. In het gebouw zullen niet alleen afscheidsdiensten worden gehouden. Zo zullen er ook lezingen, themabijeenkomsten en kleine voorstellingen plaatsvinden. Noten: “Tijdens een bijeenkomst stond bijvoorbeeld euthanasie centraal en er komt nog een avond aan over hemel en aarde. Aan dat genre moet je denken.”

Open
Noten verwacht dat vanaf half maart de eerste overledenen op de nieuwe plek opgebaard kunnen worden. Dan moeten ook de kantoorruimtes ingericht zijn. De uitvaartbegeleider wil alles daarna stapje voor stapje opbouwen. Als alles volgens planning verloopt, gaat het pand in april volledig open.

bron: 26-02-2020 door Tim van der Weerden | (c) Omroep Horst aan de Maas

https://omroephorstaandemaas.nl/nieuws/artikel/voormalig-gemeentehuis-grubbenvorst-wordt-uitvaartcentrum 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Ook interessant:

Zolder opruimen

“Kom, we gaan de zolder eens opruimen.” Thuis werken, thuis studie, thuis zijn, binnenblijven…Hoe krijg je de tijd om? Velen van ons gaan de zolder