BNU verdubbelt capaciteit

Binnenkort zal Bob Noten Uitvaartbegeleiding (BNU) haar derde vestiging openen waardoor de totale capaciteit rouwkamers zal verdubbelen. Opmerkelijk detail hierbij is dat zij bewust kiezen voor markante gebouwen die midden in de kern van een dorp liggen. “Wij willen hiermee de dood juist midden in het leven laten staan en zo een rustpunt creëren, letterlijk in de kern van de samenleving”, aldus eigenaar Bob Noten.

“Een van onze belangrijkste pijlers is samen te zorgen voor een passend afscheid. Hoe mooi is het dan als je dierbare juist midden in de samenleving blijft en in onze rouwkamers 24 uur per dag bezocht kan worden door de nabestaanden op een moment dat hen past?”, vraagt Bob zich hardop af. “Dat is ook de reden waarom wij er juist voor kiezen om onze rouwcentra midden in het centrum van de samenleving te plaatsen en niet verstopt in een bos. Zo behoud je ook de connectie met het leven van alledag.”

BNU is momenteel het oude gemeentehuis van Grubbenvorst grondig aan het verbouwen tot uitvaartcentrum met vier 24-uurs rouwkamers en ruimte voor herdenkingsdiensten tot 175 personen. Ook in het Gasthoês in Horst zullen twee 24-uurs rouwkamers gerealiseerd worden. Samen met de twee 24-uurs kamers in Velden beschikt BNU medio 2020 dan over liefst acht 24-uurs rouwkamers; uniek in de regio.

Grubbenvorst
In Grubbenvorst heeft BNU in locatie “De Baersdonck” (vroeger een schoolgebouw) twee 24-uurs rouwkamers en een gezamenlijke huiskamer. De locatie ligt in het centrum aan de parkeerplaatsen van een naastgelegen supermarkt. “Als ik hier binnenkom hoor ik de winkelwagens niet eens meer, maar je blijft wel de connectie houden met het leven van alledag”, aldus Bob. “Als we eind dit jaar naar het oude gemeentehuis zijn verhuisd, behoud je die connectie nog meer doordat dit pand aan het  Past. Vullinghsplein ligt met de levendigheid op de terrassen van de lokale horeca. En toch heb je daar binnen geen last van omdat de vier rouwkamers aan de achterzijde liggen.”

Velden
De locatie “Veldzicht” is een rustig gelegen pand aan de rand van het centrum van Velden. “Ook dit is een markante plek doordat dit voorheen een politiebureau is geweest. Daarna deed het gebouw dienst als tandartspraktijk, waarna wij hier twee 24-uurs rouwkamers met een gezamenlijke ruimte hebben gerealiseerd. Je kunt dus wel zeggen dat mensen hier niet zo graag komen…”, lacht Bob.

Horst
“In Horst ben ik zo’n 8 jaar geleden betrokken geraakt bij de invulling van Herberg De Troost, een project van onder andere Tren van Enckevort. Ik werd door hem gevraagd om mee te denken over de invulling hiervan en van het een kwam het ander. Het resultaat is dat we straks in het verbouwde Gasthoês twee 24-uurs kamers realiseren én ook van de overige faciliteiten gebruik kunnen maken zoals de theaterzaal met een capaciteit van maximaal 400 personen”.
De Horstenaar voelt zich verbonden met het Gasthoês. Sommige inwoners zijn nog geboren in het oude ziekenhuis dat hier gevestigd was. “Hoe mooi is het als je hier nog geboren bent, je hier actief aan het verenigingsleven hebt deelgenomen, of voorstellingen hebt bezocht en je dan het laatste afscheid hier kunt houden. Dan is de cirkel toch rond?”, aldus een filosoferende Noten.

“Het is een tendens in de uitvaartbranche dat veel mensen hun uitvaart zelf vormgeven en veel zaken in eigen beheer regelen. Echter voor een rouwkamer en verzorging is men toch op een uitvaartonderneming aangewezen. Ook zijn er veel zelfstandige uitvaartbegeleiders in het vak die van onze kamers gebruik kunnen maken. Met het realiseren van deze rouwkamers kunnen wij aan alle wensen voldoen van nabestaanden en collega ondernemers en zijn we klaar voor de toekomst”, besluit Noten.

BNU verdubbelt capaciteit
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Ook interessant:

Zolder opruimen

“Kom, we gaan de zolder eens opruimen.” Thuis werken, thuis studie, thuis zijn, binnenblijven…Hoe krijg je de tijd om? Velen van ons gaan de zolder