Horst

Bob Noten Uitvaartbegeleiding heeft sinds mei 2021 twee 24-uurs kamers in gebruik genomen in het compleet verbouwde Gasthoês in Horst-Centrum.

Deze twee kamers (“De Peel” en “Kasteelse Bossen” genaamd) zijn via een eigen achteringang 24-uur toegankelijk voor nabestaanden. De ingang ligt aan de achterzijde van ’t Gasthoês en is via het Kuiperplein discreet bereikbaar. 

Via de (achter)ingang komt men eerst binnen in een lange gang met aan de linkerzijde de twee rouwkamers ‘De Peel’ en ‘Kasteelse Bossen’. In het midden van de gang is een keukenblok met koffie automaat. Via de deur aan het eind van de gang gaat men naar de theaterzaal. Deze deuren zijn normaliter afgesloten en men kan dit gedeelte niet via de hoofdingang van ’t Gasthoês bereiken. De glaswand aan de rechterzijde is voorzien van een ruitmotiefdecor dat zorgt voor alle privacy.

De Peel

Deze ruime kamer is voorzien van een ingenieuze raambekleiding. Hierdoor kan de lichtinval zelf gereguleerd worden en is inkijk van buitenaf onmogelijk. Aan de wand een grote print met daarop “De Piël in brand”, zoals ooit door Rowwen Hèze bezongen. 

Kasteelse Bossen

Op de grote print aan de muur is Kasteel Ter Horst afgebeeld gelegen in de Kasteelse Bossen en voor elke inwoner van Horst (en daarbuiten) bekend. Door de hoge plafonds en de authentieke stenen buitenmuren van de voormalige kapel biedt deze kamer veel sfeer en warmte.